Ischemisk hjärtsjukdom: Symptom, orsaker och behandling

by admin on October 14, 2011


Google - Annonser

Ischemisk hjärtsjukdom

Ischemisk hjärtsjukdom

Ischemisk hjärtsjukdom är mer känd som kranskärlssjukdom. Naturligtvis överspänningar blotta omnämnandet av ordet “hjärtsjukdomar” nog panik genom våra sinnen att ytterligare förståelse för det kan vara svårt. “Ischemi” som en term kan enkelt uttryckt som ett villkor som är kategoriserade efter minskat blodflöde (därav “syre”) till en viss del av kroppen.

Ischemisk hjärtsjukdom, är ett tillstånd där kroppen står inför en oförmåga att ge syre till hjärtat musklerna. En mycket vanlig slutresultatet av detta tillstånd är en hjärtmuskelinflammation (hjärtstillestånd eller hjärtattack).

Orsakerna till Ischemisk hjärtsjukdom

Orsakerna till Ischemisk hjärtsjukdom är fortfarande okänd. Även om det finns en hel del sannolika teorier, har en konkret orsak till denna sjukdom inte har minskat ner. Det finns många faktorer som utgör risk för denna sjukdom, kontrollera dessa har visat goda resultat i att förebygga sjukdomen. Dessa faktorer – hereditet för kranskärlssjukdom, diabetes, högt blodtryck eller åderförkalkning, rökning, dålig kost – speciellt en fet kost, tidigare hjärtinfarkt eller stroke, övervikt, högt blodtryck, förhöjt kolesterol och / eller låg HDL (high -density lipoprotein). Genetiska faktorer som familjehistoria av sjukdomen inte kan undvikas därmed är det självklart att den enskilde behöver för att upprätthålla en hälsosam livsstil från alla andra aspekter att göra sitt bästa för att hålla sjukdomen i schack.

Ischemisk hjärtsjukdom symptom

Kranskärlssjukdom har inga symtom i ett tidigt skede. Icke desto mindre finns det symptom som du kanske märker på de senare stadierna – angina pectoris (patienten kan känna brännande, klämma, tyngdkänsla eller tryck över bröstet, kan detta sedan sträcker sig till halsen käken, vänster arm eller skuldra). Vanligtvis inträffar angina pectoris efter fysisk aktivitet varar inte mer än några minuter. Det är värre när aktiviteten följer en måltid. Det kan också uppstå om den enskilde går från en låg temperatur zon till en hög temperatur zon. Emotionell stress kan orsaka och / eller förvärra det ytterligare. Inte alla människor med Ischemisk hjärtsjukdom skulle stöta angina pectoris. Om de inte gör, det finns en möjlighet att de lider av Silent Ischemisk hjärtsjukdom. Det är fortfarande okänt varför ischemi blir tyst.

Ischemisk hjärtsjukdom diagnos

Kranskärlssjukdom kan diagnostiseras, beroende på vilken typ av förhärskande symtomen. Ett elektrokardiogram (EKG / EKG) kan göras för att leta efter “stable” angina och “akuta” koronart syndrom. Vidare, och X-Ray i bröstet och blodprover kan också behövas för att utföras.

Det är främst konstateras att angina kliniskt diagnostiseras på grund av upprepade klagomål om obehag i bröstet vid ansträngning som lindras av vila. Det bekräftas ytterligare genom att observera reversibla ischemiska förändringar på EKG under en attack eller genom att ge en testdos av sublingualt nitroglycerin som normalt lindrar smärtan inom 3 minuter.

Svårighetsgraden av ischemi och förekomsten och omfattningen av de hjärtsjukdomar bestäms av vissa tester. Diagnostiska test inkluderar elektrokardiogram (åtgärder elektriska aktiviteten i hjärtat), ekokardiogram (åtgärder ljudvågor), motion-tolerans test, tallium stresstest, studier blod för att mäta totalt fett, kolesterol och lipoproteiner, röntgenbilder av bröstkorgen och koronar angiografi ( hjärtkateterisering).

Ischemisk hjärtsjukdom behandling

Kommer till behandling för denna hälsa onda, kranskärlssjukdom eller ischemisk hjärtsjukdom, när diagnosen kräver patienten att genomgå en förändring i livsstil. Patienten måste se till att alla riskfaktorer (se riskfaktorer i 2: a stycket) effektivt elimineras från deras livsstil.

En okänd författare en gång mycket klokt skrev “En man för upptagen för att ta hand om sin hälsa är som en mekaniker för upptagen för att ta hand om sina verktyg”. Hälsa är vad vi gör av det, och vi är vad vår hälsa gör av oss. Det är mycket viktigt att vara frisk, ta hand om din kost och aktiviteter, det är aldrig för sent att återfå hälsan som en gång är förlorat!

Inkommande söktermer:

ischemisk hjärtsjukdom,ischemisk hjärtsjukdom symtom,hjärtsjukdom symptom,hjärtsjukdomar symptom,african mango test,ischemisk Disclaimer på halsotips.info

Leave a Comment

Previous post:

Next post: